Datingmaffia

Het vrijgezellenleven bevalt me prima, maar soms is het toch wel gezellig om naast iemand op de bank te kruipen.
Dus… internetdaten.
En ik weet ook wel: degene die op zo`n website staan, daar is iets mis mee (en ik reken voor het gemak mezelf ook even onder), je bent lelijk, je hebt een kutkarakter, je hebt het zelfvertrouwen van een slablaadje…
Wanhopige mensen is een fantastische instabiele doelgroep waar veel geld te halen valt.

Binnen 5 minuten sta je ingeschreven bij Lexa, en dan pas zie je wat het kost: 25 euro, die je via iDeal kunt betalen.
Als je eenmaal hebt betaald, wordt pas duidelijk dat er een addertje onder het gras zit: ze doen geen moeite voor je… daarvoor moet je bij betalen voor een premium, control of boost abonnement.
Wat ze je niet vertellen is dat ze door je betaling je rekeningnummer hebben en zonder toestemming geld afschrijven van je rekening.

Rechts in beeld staat dat je een persoonlijkheidstest kunt invullen voor nog betere matches.
Het invullen kost je dik een uur, daarna blijkt pas dat je bij moet betalen, want je zit op een andere datingsite: lexamore.nl.

Om lexa op te zeggen moet je je door 6 onduidelijke schermen heen wurmen, waarbij je goed moet kijken of je ook echt opgezegd heb.
Vervolgens prijkt boven in beeld de knop `je abonnement verloopt binnenkort! Verleng het en blijf onbeperkt berichten sturen`.
Wat zou dat kosten dan? Klik! `Bedankt voor je verlenging`.
Ho, huh, wat? Dat was niet de bedoeling.
Met deze ene druk op de knop was ik nogmaals 25,- kwijt.

Ik was intussen behoorlijk klaar met Lexa, maar ze zijn nogal van de spam.
In de mail staat: eenmalige aanbieding, nu 50% korting!
mmm, eens even kijken welke maffe combinaties kun je maken? Haha, het `wanhopig abonnement` voor 80 euro.
Wie neemt er nou een `wanhopig abonnement`? Even verder klikken … daarna akkoord geven, dan nog je gebruikersnaam en wachtwoord. Dus niet… `bedankt voor je verlenging`. Deze klik kostte me 80 euro.

Iedere webshop in Nederland moet zich houden aan de wet Koop Op Afstand, echter is er voor datingsites een uitzondering opgenomen.
Daarbij kunnen ze onbeperkt geld van je rekening incasseren, want storneren is niet mogelijk, omdat je volgens de bank een machtiging heb afgegeven.
Lexa is telefonisch niet bereikbaar en op emails wordt niet gereageerd.
De drie bovenstaande factoren maakt Lexa een firma die grenst aan oplichting, Lexa doet gewoon lekker waar ze zin in heeft.

Echter één troost: op internet wemelt het van de berichten van onterechte afschrijvingen… ik ben dus niet de enige die er met z`n olifantenvoeten in is gestapt.

Tips voor sufferds zoals ik die er zijn ingestapt:
PS. In de kleine lettertjes van Lexa staat te lezen dat het opzeggen van je account je abonnement blijft doorlopen. Dat betekent dat ze geld blijven incasseren terwijl je geen gebruik van de site maakt… en zie daar maar eens vanaf te komen.

PS2. Ze verlengen automatisch je abonnement en schrijven het automatisch af van je rekening. Ik dacht: het abonnement zullen ze niet verlengen tenzij je opnieuw betaald via iDeal… maar ze geven zichzelf een machtiging op je rekening.