VA-RARA

VA-RARAVrijheid van meningsuiting is een groot goed in de Nederlandse samenleving.
Meneer Wilders is daar een prachtig voorbeeld van, en betaalt daar ook een hoge prijs voor. In plaats van dat iedereen hem gewoon een beetje in het luchtledige laat ouwehoeren met zijn rare prietpraat, is men voortdurend door zijn uitspraken op de pik getrapt.
En mensen met een klein pikkie, die op de pik getrapt zijn, doen rare dingen zoals smakeloze cartoons op websites van publieke omroepen plaatsen.
Begrijp me niet verkeerd, ik vind dat alles moet kunnen. Vrijheid van meningsuiting is een fundament van onze democratie. Maar het willens en wetens verspreiden van leugens is volgens mijn (amateur)juridisch boekje nog steeds klinkklare smaad en laster. Alleen maar omdat je je ongerieven wil ventileren over je eigen te kleine copuleer-instrumenten. (ik besef me terdege dat deze aanname, evenals de cartoon, totaal uit het luchtledige is gegrepen).
Cartoons mogen een scherp en humoristisch randje hebben, maar vergelijkingen met wantoestanden tijdens de tweede wereldoorlog is buiten proporties. Ook mijn ‘grote’ vriend Youp van ‘t Hek is een flinke vuilmuil, maar heeft wel de humor om met zijn grofheid de kat bij zijn staart te pakken.
De cartoon had simpelweg nooit geplaatst moeten worden, het legt het intellectuele niveau van de website/VARA genadeloos bloot.
Als je voldoende testosteron door de aderen van je omroep hebt lopen, laat je de cartoon (als ie eenmaal geplaatst is) gewoon staan.
Maar de cartoon is verwijderd, wat ronduit dom is, want de één-hersencelligen die bedreigingen uiten aan het adres van de VARA hebben nu precies waar ze de omroep hebben willen.
Een omroep die levelt met het niveau van de massa, het doet me ergens aan denken… RTL4!
Als ze toch omroepen willen samenvoegen, ik weet er wel twee! Het niveau is er al!