[gecensureerd]

[gecensureerd]Ten eerste even een waarschuwing vooraf.
De onderstaande tekst is niet voor mensen met een zwakke maag. Indien u hier last van heeft, kan ik het afraden om verder te lezen.
Gezien ik vermoed dat de waarschuwing-vooraf een averechts effect heeft, zult u deze tekst gewoon doorlezen, om voor u zelf te kunnen bepalen of dat u inderdaad een zwakke maag heeft.
Ik bedien me eigenlijk liever niet van dit soort teksten, maar aangezien ik toch alle mogelijke onderwerpen eens wil onderzoeken om te kunnen peilen wat hierop de reacties zullen zijn, begeef ik me voor de verandering eens op de glibberige paden (letterlijk).
Ondanks ik nog niets in het bijzonder heb meegedeeld in de eerste alinea blijft u toch verder lezen, uw nieuwsgierigheid overwint, want hoe langer ik de desbewuste tekst uit stel, hoe nieuwsgieriger u wordt.
Het feit dat u toch verder leest vindt zijn oorsprong in het sensatiebeluste, hetgeen verweven is in de menselijke genen.
Heeft u er wel eens bij stilgestaan, dat wanneer de climax uitgesteld wordt, dat u hogere verwachtingen krijgt van hetgeen er komen gaat ?
Coherent hieraan is, dat de teleurstelling des te groter zal zijn indien de climax tegen valt.
Het is een beproefde techniek waar schrijvers zich vaak van bedienen om hun huid duur te kunnen verkopen, hetgeen niet alleen geldt voor romans, maar ook columns of films.
Goede spanningsopbouw is belangrijk omdat hiermee de kwaliteit van de schrijver bepaald.
Ik weet dat u nu inmiddels een beetje uw interesse aan het verliezen bent en ernstig gaat vermoeden dat bij het naderen van de laatste regels van dit uitvoerig betoog de clou wellicht eens uit zou kunnen blijven.
En inderdaad de clou blijft uit. Ziet u wat een teleurstelling dat dit is, hetgeen mij een slechte schrijver maakt …… of een goede.
(zat er toch nog een clou in …. ).