Impulsief

ImpulsiefImpulsiviteit wordt over het algemeen geroemd als een fantastische eigenschap, maar kan in sommige gevallen ook voor problemen zorgen.
Zeker wanneer de persoon in kwestie niet bekend staat als impulsief, maar overdenkend en berekenend.
Inderdaad, ik heb het over mezelf.
Door de jaren heen ben ik hard bestraft voor mijn impulsiviteit en weinigen kennen mij nog als de persoon die ik ben: impulsief.
De jaren hebben mij geleerd hier een wollige en tactische saus over heen te gooien.
En af en toe komt ie boven drijven: de impuls, een ongenadige, geniepige sluipmoordenaar.
In een bloedserieuze dansles, komt dame X onbedoeld in mijn dancing-space (we hebben allemaal Dirty Dancing gezien, toch ??).
In een ooghoek zie ik haar aankomen en uit een reflex weet ik haar te ontwijken en geef haar plagerig een klap op haar kont.
Op het moment dat ze zich omdraait, besef ik pas wat ik gedaan heb: ik heb een wildvreemde dame op haar kont geslapen.
Haar gezichtsuitdrukking sprak boekdelen, waardoor ik in de veronderstelling verkeerde dat ik de ruimte niet zonder een blauw oog zou verlaten.
Nu snap ik billen lellen eerlijk gezegd ook niet als veroveringsritueel. Ik kan me niet voorstellen dat de draagster van het bilvlak denkt “goh, ik heb me nu toch even een lekkere hengst voor mijn zitvlees gehad. Ik wil met de veroorzaker terplekke kindjes maken”.
Sinds het kont-knijp incident van Ruud Lubbers (een tijdje geleden) is er gelukkig door de Hoge Raad beslist dat bibs aanraken toegestaan is, mits het niet gebeurd met seksuele intenties.
Ik petste dus legaal, want van seksuele intentie was absoluut geen sprake.
Maar gezien de vooroordelen die gepaard gaan met kont-aanrakingen was aan mij de zware taak om haar ervan te overtuigen dat het zich om een reflex handelde waar niet over nagedacht was.
Er is mij duidelijk gemaakt dat billen zijn om op te zitten, niet om op te slaan.
Maar het lelt af en toe zo lekker!