Foutje van de kapper?

Foutje van de kapper?Op een of andere manier beschik ik niet over de cognitieve vaardigheden in te zien dat mijn communicatieve vaardigheden mij in de steek laten op de momenten dat ik plaats neem in de kappers stoel.
Ook mijn cognitieve vaardigheden in te grijpen op het moment dat een gruwelijk leed zich voltrekt, liggen waarschijnlijk met hun kont op het strand van Ibiza, afgeleid door al het vrouwelijk schoon dat zich in trage tred aan het gezichtsveld voorbij trekt.
Wanneer ik vervolgens het resultaat aanschouw van de hoognodige kortwiekbeurt, bekruipt mij telkenmale het gevoel van woede, gezien mijn geuite vocabulaire in mijn ogen toch voor weinig interpretatie vatbaar had kunnen zijn.
Wanneer vervolgens mijn danspartner in zorgvuldige bewoording meedeelt dat mijn nieuw aangemeten haarschnitt het jaren negentig pispotkapsel gelijkt, kan ik u meedelen dat dit geen positieve bijdrage levert aan mijn gemoedstoestand.
Als vervolgens mij in een winkel ook nog eens, naar aanleiding van mijn ‘pispotkapsel’, een geslachtswijziging toegedicht wordt, ondervind ik onmiskenbaar de acute neiging om mijn hoofd volledig kaal te scheren om als boeddhistische monnik op een hoge berg ergens in Azië al mediterend mijn levensweg te vervolgen.
Het verwijt een ‘mevrouw’ te zijn krijg ik overigens wel vaker naar mijn hoofd geslingerd, voornamelijk telefonisch, wanneer ik bijvoorbeeld de Nuon bel voor opheldering over de ondoorgrondelijke administratieve puinhoop waar ze mij mee op zadelen, omdat ze extra geld willen zien. “Ik zal het even voor u opzoeken, mevrouw”
Het maakt niet uit, UPC, water, woningbouwvereniging.….
Wat is dat ?
Ik hoor zelf ook wel dat ik niet het zware stemgeluid van Leonard Cohen of Pavarotti heb.
Maar ik heb toch geen vrouwelijke stem, en ik heet toch niet Marc Marie Huybrechts (“Nee, da’s echt, echt waar”).
Waarom is het aannemelijker dat je een oud wijf aan de telefoon hebt wat haar hele leven zich een derde longkanker gepaft heeft, dan een gozer die niet klinkt als Ernst Daniel Smid.
Ook heb ik niet een naam waarmee je zou kunnen twijfelen aan het geslacht, zoals Gerrie of Dominique
Waarom wordt er automatisch aangenomen dat ik mevrouw ben ?
Ik heb gewoon de gebruikelijke mannelijke pijpleidingen daar beneden hangen (voor de doordenkers: ‘be my guest’).
Ik val gewoon op vrouwen (of ben ik dan lesbisch ???).
Ik kan staand plassen (zonder knoeien)
Ik koop gewoon de Playboy.
Ik scheer gewoon mijn baard.
Ik heb geen dagcrème, nachtcrème, tussen-de-middag-crème enz.
Ik vind de films met Leslie Nielsen wel leuk.
Ik zoek bij de Albert Heijn altijd de kassa met de leukste caissière .
Whaaah!!!
Gaat het weer een beetje, mevrouw Dröge?