Stijve hark

Stijve harkSommige verhalen zijn gewoon too-good-to-be true.
Iedereen zal inmiddels het verhaal tot zich hebben genomen van de stripper die op het vrijgezellenfeest van zijn eigen verloofde ging strippen.
Ik zie dat voor me: dat je je broek naar beneden trekt en dan staat je eigen verloofde ineens voor je: ‘hi, honey’.
Ik vraag ik me af of hij de act af heeft gemaakt en of hij er voor betaald is.
Ze vond ‘m altijd al een stijve hark, maar dit was schijnbaar iets te letterlijk, want het huwelijk is afgeblazen. Maar waarom?
Ik neem aan dat zij weet wat hij voor de kost doet, dus: waarom is het een probleem dat hij laat zien wat hij in huis heeft aan je vriendinnetjes (iets te letterlijk maar toch)?
Ze heeft tenslotte toch zelf een stripact laten komen of op z’n minst naar gekeken (anders had zij hem niet herkend), dus strippen kan haar goedkeuring blijkbaar wegdragen, maar het is klaarblijkelijk niet OK als je eigen hubbie-to-be het doet.
Als zij het wist vind ik het kortzichtig en hypocriet.
Als ze niet wist wat hij voor de kost deed en daar nu achter komt hij het domste rund wat deze wereld bevolkt (hetgeen ik denk dat het geval is).
Ten eerste is dit nou niet bepaald een beroep wat je makkelijk geheim kunt houden, men komt er via-via toch wel achter. De mens is nogal sensatiebelust, zeker als het om seks gaat.
Ten tweede zijn vrouwen niet achterlijk en kunnen dingen instinctief aanvoelen. Het is alsof ze ruiken dat er iets niet in de haak is. Hij is dus een goede leugenaar of zij niet goed in het ‘lezen’ van haar eigen verloofde, of allebei.
Ten derde: zoals het nu uit komt, lijkt het erop alsof hij het haar ook nooit verteld zou hebben (ook niet als ze getrouwd waren). Hetgeen ik echt heel dom vind, want het komt vroeg of laat toch een keer uit (al is de leugen nog zo snel…).
Waarom zou je je beroep (of hobby) niet delen met de vrouw waar je de rest van je leven mee gaat delen. Zij heeft toch het recht dat te weten?
Als zij het niet wist, heeft hij gelogen en is zij in mijn ogen gerechtvaardigd om het huwelijk af te blazen. Notoire leugenaars zijn de etterende puisten van de maatschappij, het is toch te triest voor woorden dat televisieprogramma’s zoals ‘het moment van de waarheid’ bestaan.
Misschien iets voor stoute Wouter om aan mee te doen : ‘ik wordt nooit minister onder kabinet Balkende’.
Strippen wordt door de maatschappij nou niet bepaald gezien als een hoge functie om uit te oefenen.
Ik vind het wel getuigen van lef dat je in je blote kont op een podium staat te paraderen met je handeltje. Het mooiste is nog wel dat je er voor betaald wordt, en goed ook!
Als je de looks hebt, mag je daar toch trots op zijn?
Begrijp me niet verkeerd, ik sta echt niet volgende week op het podium Hollands-next-chippendale uit te hangen, maar toch. Er wordt in deze maatschappij op veel schandaligere wijzen misbruik gemaakt van iemands goede of slechte uiterlijk.
Ik weet zeker dat er veel mensen een moord doen voor het uiterlijk van een stripper, anders ik wel.