Spanning en sensatie in kikkerland

Spanning en sensatie in kikkerlandNederland is in rep en roer. Het culturele erfgoed van de oude generatie op een jongere dreigt verloren te gaan.
De media aandacht is enorm en niet meer te stuiten: het journaal bericht erover, ook `De wereld draait door` besteed er geregeld aandacht aan, elke nieuwsrubriek op televisie, maar ook in de krant, het is een schande!
Forums op internet zijn volgeschreven.
Er zijn fansites opgezet en zelfs een hyves pagina die digitale `handtekeningen` verzameld in de vorm van hyves-vriendjes.
BN`ers gaan zich er mee bemoeien.
Er worden zelfs kamervragen gesteld.
Op televisie verklaart de baas van het hele zootje: `de indruk bestaat dat we er vanaf willen, dat is niet zo`.
Echt een pak van mijn hart, maar het uiteindelijke probleem is nog steeds niet opgelost. Er is nu een halve oplossing, maar dat is niet genoeg.
Schande!
De maatschappij is ongerust, we staan aan de vooravond van rellen op het binnenhof, een woedende menigte schreeuwt moord en brand, politieagenten worden bekogeld met stenen en er wordt traangas ingezet om de ziedende menigte in bedwang te houden.
Waarom ?
Sesamstraat wordt om 18:00u uitgezonden in plaats van 18:30u!
Er is namelijk geen nieuws in dit kleine kikkerlandje.
Klaarblijkelijk hebben we niets anders te doen dan ons druk te maken over een televisie programma dat een doelgroep heeft die de minderheid van de samenleving vormt.
De oplossing in mijn ogen is heel simpel: er is jaren geleden een fantastische uitvinding gedaan door de firma JVC. Een magnetische tape die wordt opgerold op spoelen waardoor je beeldmateriaal kunt vastleggen, het heet ….
tromgeroffel ….
prrrrrrrr….
Tadaaaaa!
DE VIDEORECORDER!
Voor hen die met hun tijd mee gaan is er tegenwoordig nog een computer waarop je televisiebeelden kunt opnemen, er is internet (uitzendinggemist.nl), er zijn hard disk recorders, er zijn dvd recorders EN er komt een themakanaal waarop het programma wel op half zeven wordt uitgezonden EN het wordt op de publieke omroep nu 3 keer per dag uitgezonden in plaats van 1 keer.
Maar het is niet genoeg, we zijn ontevreden.
Dit is namelijk niet zomaar iets, dit is `de battle om Sesamstraat`!
Mag ik het even in perspectief plaatsen?
Een luxe-`probleem` dat met luxe middelen kan worden opgelost baart ons zorgen, maar bijvoorbeeld de duizenden kindertjes die per jaar in Afrika sterven aan een akelige hongersnood maakt niemand wat uit ?
Dus het dagelijkse 30 minuten later verschijnen van de blauwe vogel die ontsproten is uit de hersenpan van de inmiddels wijlen Jim Henson, is belangrijker dan dat iedereen ter wereld fatsoenlijk te eten heeft ?
“Maar het is geen nieuws, het is geen sensatie”
Hoe verantwoordt je dat tegenover Petrus als je voor de hemelpoort staat ?
“Ja sorry, we leven nou eenmaal in een heel rijk land”
of
“Hadden ze maar niet ik Afrika moeten wonen”
Waar gaan we naar toe ?
Of is het nou juist zo dat de huidige volwassen RTL4 generatie kwijlend op de bank zit, hunkerend naar eindelijk een intelligent televisieprogramma als Sesamstraat, een programma dat nog niet verknald is door media giganten die hun overvolle zakken willen vullen met nog meer knaken ?
Ik ben toch maar snel even lid geworden van de hyves pagina, tenslotte hadden die kinderen maar niet in de derde wereld moeten gaan wonen, zonder Sesamstraat om half zeven kan ik niet leven (niet dat ik het kijk, maar dat is een heel ander verhaal).